De manier waarop jij de omgeving waarneemt


Wat als de
MANIER WAAROP JIJ DE OMGEVING WAARNEEMT 
bepaalt waar jouw talent ligt?

Mogen wij vragen om je bewust te worden van jouw kijkgedrag wanneer je naar de volgende afbeelding kijkt?
In welke volgorde vallen dingen op? Onthoud deze.Peter Robertson beschrijft een wetenschappelijk onderbouwd gedachtegoed waaruit blijkt dat ieder persoon dezelfde ruimte op zijn eigen unieke wijze waarneemt. Een eigenschap die we al vanaf jonge leeftijd weten in te zetten om ons veilig te voelen. Zie het als een soort van quick-scan. In iedere situatie screen jij onbewust om je veilig te voelen en tot de orde van de dag over te gaan. Welke factoren je screent liggen voor een belangrijk gedeelte vast. Dit heeft namelijk te maken met jouw hechting op jonge leeftijd.

Bij aanvang van deze weblog vroegen wij je bovenstaande foto te observeren en de volgorde van je waarneming te onthouden. In welke volgorde vallen de dingen die je ziet op?

1. Er beweegt iemand links, zijn gezicht ontbreekt, een collega zit in een actieve houding dicht bij zijn beeldscherm en hun collega zit ogenschijnlijk rustig en geconcentreerd achter zijn laptop. Ik kan de sfeer niet goed inschatten, wat voor bedrijf zou dit zijn?
Óf:
2. Een bewegend persoon, een grote tafel, twee lampjes op het bureau tegen de muur, inrichting past bij 2021, Macbooks op tafel, het is licht en de temperatuur lijkt aangenaam, de deur staat open.

De volgorde waarin wij onze omgeving screenen is geen keuze, maar bepaald voor een heel groot gedeelte welk gevoel en welke gedachtes wij hebben.
Een bron van talent als je deze unieke quick-scan mag inzetten voor je functie.
Een bron van frustratie als je verwacht dat jouw collega’s dezelfde taken en verantwoordelijkheden waarnemen als jij.

Flexian staat voor een andere kijk op mens en organisatie. Wanneer je begrijpt hoe jouw hoofd de omgeving screent, maak dan gebruik van de talenten die daaraan gekoppeld zijn! Flexian kijkt anders naar mens en organisatie en weet hierdoor rendement, gezondheid en werkgeluk aan elkaar te verbinden.

  Deze weblog werd geschreven door Loes Heldens.
Meer weten? Neem dan contact met haar op.


Reacties


Nog geen reacties geplaatst...
Plaats je eigen reactie


  
    Reactie:
  
    Naam:    
    E-mail:
 Uw e-mailadres wordt niet getoond