Thuiswerken | De nieuwe werkelijkheid?We hebben allemaal even een stap teruggedaan. Covid-19 heeft nu al een gigantische invloed gehad op het bedrijfsleven en zal dat zeker ook nog blijven houden. Er zijn soms harde klappen gevallen zoals in de reisbranche, de horeca of de culturele sector. Andere bedrijven weten niet waar ze het moeten aanslepen zoals de bouwmarkten en supermarkten. Alle bedrijven, misschien u ook wel, hebben hypersnel beslissingen moeten maken over de bedrijfsvoering. De eerste klap hebben we nu gehad. Normaal is het zeker nog niet. Maar een ding is een zekerheid en dat is dat we verder moeten.

Bijna elk bedrijf in de wereld heeft serieuze aanpassingen moeten doen. Waar bedrijven stappen moeten maken geld dat ook voor de mensen die in het bedrijf werken. Bij veel bedrijven werken mensen nu thuis. Een rigoureuze verandering van omgeving en werkwijze. Het levert soms een stuk efficiëntie maar zal zeker niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. Bij andere bedrijven hebben de werknemers enorm hard moeten werken om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Voor bijna iedere werknemer heeft deze afgelopen periode zichtbaar of onzichtbaar veel veranderd.

Zeker is dat, niet alle maar wel veel, veranderingen zullen blijven. Al die veranderingen hebben invloed op het welbevinden van de werknemers in het bedrijf. Bedrijven bestaan uit mensen en die mogen we in deze crisistijd niet vergeten. Wie gaat er straks ziek worden omdat het thuiswerken niet voldoende structuur geeft? Wie kan er niet omgaan met de andere verwachtingen die een promotie met zich meebrengt? Welke bedrijven gaan het straks lastig krijgen met veel te hoge kosten voor ziekteverzuim?

Vergeet juist nu de toekomst niet! Dat u nu nog in bedrijf bent betekent dat u het in het verleden goed heeft gedaan. Ik wil je even laten stilstaan bij alle veranderingen en wat dit betekent voor uw werknemers. Heb je duidelijk inzichtelijk waar jouw medewerkers behoefte aan hebben? Wil je er zeker van zijn dat u jullie werknemers de juiste ondersteuning krijgen en dat u een hoge rekening voor ziekteverzuim bespaard blijft? Neem dan contact op met een Flexian consultant.

xx Deze weblog werd geschreven door Thomas van der Meer.
Meer weten? Neem dan contact met hem op.Reacties


Nog geen reacties geplaatst...
Plaats je eigen reactie


  
    Reactie:
  
    Naam:    
    E-mail:
 Uw e-mailadres wordt niet getoond